Bram Engberts is geboren in 1985 te Purmerend. Hij is opgegroeid met de natuur op een plaatselijke kinderboerderij. Zijn passie voor groen en de natuur is daar ontstaan.
Op 16-jarige leeftijd is Bram begonnen met de opleiding tot Hovenier Kaderfunctionaris, welke hij op zijn 20heeft afgerond.
Na een korte tijd bij een regionale hovenier gewerkt te hebben, is hij zijn eigen hoveniersbedrijf begonnen. ‘Met mijn toenmalige stationwagen begon ik met werken’.

Hoveniersbedrijf

Inmiddels kent het hoveniersbedrijf twaalf vaste medewerkers die samen met elkaar de omgeving een stuk groener en gelukkiger maken.
De ontworpen tuinen dienen de mens echt gelukkig te maken en voor een ieder een leefomgeving te zijn die echt bij ze past! ‘Een tuin is een weerspiegeling van iemands karakter.’

Arboretum

Sinds 2014 is Bram beheerder van het prachtige Beemster Arboretum (het Beemster Bomenmuseum).
In deze parkachtige omgeving van 7,3 hectare verzorgt hij het beheer, rondleidingen, lezingen en ontvangt hij diverse geïnteresseerden.
Hierdoor heeft Bram zijn kennis omtrent bomen, heesters en de natuur flink bijgeschaafd en is hij tevens aan de slag gegaan met dendrologie (studie van bomen en houtige gewassen).

Tips voor een succesvolle tuin

Sinds 2018 is Bram gestart met zijn eigen videokanaal ‘Tips voor een succesvolle tuin.’ In de filmpjes geeft hij tips hoe een tuin opgezet en onderhouden kan worden en speelt hij in op de seizoenen. Van het planten van bomen, tot het snoeien ervan. ‘Het onderhoud moet leuk, makkelijk en overzichtelijk zijn. Daar wordt iedereen gelukkig van!’

Bram als man en vader

Bram woont samen met zijn vrouw en twee zoons in de Beemster waar hij zijn kinderen op laat groeien in het buitenleven en kennis laat maken met de natuur.
‘Het liefst leven wij buiten, hier gebeurt altijd wel iets en word je echt blij!!!’